Montag, 5. Oktober 2009

Hvad siger medierne om Arto?

Tænk før du trykker enter (Herning Folkeblad/29.09.2009/ artikel-id: e1b1acc8)
Artiklen ”Tænk før du trykker enter” af Peter Bollerup Andersen, gør opmærksom på faren der er indlejret ved brugen af nettet. Alt hvad der skrives på nettet vil blive der og at det også kan gå galt.

Forfatteren kommer ind på, at man har mulighed for at undgår gale erfaringer, når man følger budskabet fra netsikker nu!-kampagnen.

Kampagnen siger:

· at man skal passe på sit private liv på nettet

· og at man skal opdatere sin computer

I forhold til, at ens privatliv skal blive ens privatliv, skal man overveje, hvad man vil fortælle om sig selv (f.eks telefonnr. og adresse). Og man skal huske at logge af, når man ikke sidder ved computeren længere.

Teksten siger i stor grad, at det er de ældre der skal passe på. Det betyder jo også, at de unge mere end voksne er klar over faren der udgår fra nettet.

Denne tekst oplyser om faren ved brug af nettet. Jeg valgte den, da den i forskel til mange andre artikler ikke er så anklagende.


12-årige børn kan nu date på nettet (Herning Folkeblad/ 12.09.2009/artikel-id: e1ab5eaa)
I artiklen ”12-årige børn kan nu date på nettet” i Herning Folkebladet bliver der fremhævet følgende citat, som findes på Arto: ”Er du træt af et ensomt singleliv?”. Så bliver der sagt, at de unge opfordres til at søge efter kærligheden, ”den eneste ene”.

Efter min mening er det fejlvurderet. Der står ikke med et ord, at de kan eller vil finde den eneste ene. Desuden kommer ordet singleliv fra voksenverden og dermed ikke sagt, at det har samme betydning for de unge.

Det er nok også rigtigt, at forældre skal holde øje med børnene(s brug af nettet), men det skal de da også i det fysiske rum.



Sammenfatning

Efter at have læst nogle artikler, er det påfaldende at Arto hovedsageligt står under negativ kritik i pressen. Medierne arbejder med slagord som: sex, pædofile, mobbning og trusler.

Når man læser disse ord, vil man beskytte sit barn. Ingen forældre vil at deres barn bliver udsat for vold eller lignende. Medierne sætter fokus på forældrenes angst og spinder en tråd.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen