Artiklen ”SIMULTANE DIALOGER” er skreven på baggrund af forskningsprojektet ”Børns opvækst med interaktive medier – i et fremtidsperspektiv” (1997-2001) af Carsten Jessen som er forsker ved Danmarks Pædagogiske Universitet.
Han mener, at børn og unges hverdagsliv er præget af stadige skift i sociale relationer og fysiske rum. Ved hjælp af mobiltelefonen er der bleven flere muligheder til kommunikation uafhængig af af tid og rum. Han peger på, at social samvær før i tiden kun var muligt ved at være fysisk tilstede i samme rum. De unge har ikke brug for det fysiske længere. Også under en ferierejse med forældrene eller i skolen kan de via nye kommunikationsmedier være sammen med deres venner. For nogen kan det virke forstyrrende og de mener at unge ikke længere er nærværende i det sociale liv. Men Carsten Jessen skriver at det må kræve veludviklet koncentrationsevne, overblik og omstillingsevne af de unge for at kunne deltage i mange samtaler samtidigt.
C. Jessen sætter dermed nye krav til uddannelsessystemet. Man må tænke over nye former af undervisningen, hvor koncentration ikke udelukkende bliver fremkaldt ved at lukke omverdenen ude.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen