Samstag, 26. September 2009

Referat af "Smileys: Cul8r*. Korte SMS-tekstbeskeder skaber nærvær"

Artiklen "Smileys: Cul8r*. Korte SMS-tekstbeskeder skaber nærvær" af Birgitte Raben, beskriver at sms-beskeder fungerer som nærværsbro mellem familiemedlemmer og venner, selvom man er fysisk fraværende. Især i denne globaliserede verden kan sms´er skabe en følelse for tryghed, fordi man umiddelbart kan sætte sig i forbindelse med derhjemme, når man er på udenlandsophold eller når man har problemer.

Birgitte Raben beskriver, at der med sms er mulighed for spontant at kontaktere personer uafhængig af tid og rum, og at det er op til modtageren, hvornår denne vil læse eller besvare den. SMS gælder som en ukompliceret form at meddele sig på, fordi den ikke kræver øjeblikkelig respons.

Men sms ´er tjener ikke kun for nærværsbroer når man er udenfor landets grænser. Også i Danmark er der stor behov for spontant og ukompliceret form for meddelelse mellem menneskerne.

SMS hjælper med til at formindske den mentale afstand og skaber mulighed for at føle sig nærværet til venner og familier. Desuden skaber sms en fysisk afstand uden at være helt fraværende.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen